U heeft tijdens uw dienstverband bij Delta Lloyd, pensioen opgebouwd via Delta Lloyd Pensioenfonds. Als u met pensioen gaat, krijgt u het pensioen dat u heeft opgebouwd. De pensioenuitkering stopt pas als u overlijdt. 
 

Verschillende pensioenpotten

Als u al voor 2006 in dienst was bij Delta Lloyd, heeft u pensioen opgebouwd in pensioenregeling Pensioen1999. In deze regeling heeft u een tijdelijk en levenslang ouderdomspensioen opgebouwd dat ingaat op de eerste dag van de maand waarin u 61 of 62 jaar wordt. Was u ook tussen 2006 en 2014 in dienst dan heeft u ook pensioen opgebouwd in pensioenregeling Pensioen2006. In deze regeling heeft u ouderdomspensioen opgebouwd dat in gaat op de eerste dag van de maand waarin u 65 jaar wordt. Was u vanaf 1 januari 2014 in dienst, dan heeft u ouderdomspensioen opgebouwd dat in gaat op de eerste dag van de maand waarin u 67 jaar wordt. In alle regelingen heeft u ook partnerpensioen opgebouwd. Op uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) dat u eens in de vijf jaar van ons ontvangt, ziet u wanneer welk pensioen in gaat.
 

De hoogte van het ouderdomspensioen

Wilt u weten hoeveel pensioen u heeft opgebouwd bij Delta Lloyd Pensioenfonds? Ook dit kunt u vinden op uw Uniform Pensioenoverzicht. 


Een waardevast pensioen

Geld wordt elk jaar minder waard. Dat komt doordat de prijzen stijgen. We noemen dit inflatie. U kunt voor hetzelfde geld dus elk jaar iets minder kopen. Dit geldt ook voor het pensioen dat u opbouwt. Delta Lloyd Pensioenfonds probeert daarom de pensioenen elk jaar aan te passen aan de inflatie. Dit noemen we toeslagverlening. Of Delta Lloyd Pensioenfonds toeslag kan verlenen, is afhankelijk van de financiële situatie van het pensioenfonds. De toeslagverlening is voorwaardelijk. De verwachting is dat niet altijd een (volledige) toeslag kan worden verleend.