Terug naar website
Het UPO geeft antwoord

Onlangs heeft u het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) ontvangen. Op het UPO staan uw persoonlijke pensioenbedragen. Met behulp van het UPO kunt u antwoord krijgen op 3 belangrijke pensioenvragen: 

1. Wanneer kan ik met pensioen?

2. Wat is er geregeld voor mijn partner?

3. Krijg ik later genoeg pensioen?

 

Wilt u antwoord op deze vragen? 

Pak uw UPO er bij en klik snel verder!
Wanneer kan ik met pensioen?

Op het UPO ziet u bij ‘Welk pensioen kunt u verwachten?’ het pensioen dat u naar verwachting krijgt en wanneer dit ingaat. Dit bedrag is bruto per jaar. U begrijpt dat dit een inschatting is: het bedrag is op basis van uw huidige salaris en we gaan er vanuit dat u tot uw 67e bij Delta Lloyd Pensioenfonds pensioen blijft opbouwen. Dit laatste zal het niet geval zijn omdat, volgens de afspraken in de nieuwe CAO, uw pensioenopbouw bij Delta Lloyd Pensioenfonds op 31 december 2019 stopt. U gaat vanaf 1 januari 2020 pensioen opbouwen in het NNCDC fonds.

Wanneer gaat mijn pensioen in?
Standaard gaan uw pensioenen in op de in het UPO genoemde data, maar u kunt ook een andere datum kiezen. Uiteraard worden de bedragen dan wel anders. Naast het kiezen van een andere ingangsdatum kunt u er ook voor kiezen de eerste vijf of tien jaar een hoger pensioen te ontvangen, dan de periode erna. Ook is het mogelijk om tot uw AOW-datum tijdelijk een hoger pensioen te ontvangen (AOW-overbrugging). De gevolgen van deze keuzes kunt u uitrekenen met onze planner, die u op ons portaal kunt vinden. U kunt daar inloggen met uw DigiD. 

Wat is er geregeld voor mijn partner?
Wat is er geregeld voor mijn partner?

Waarschijnlijk denkt u er liever niet over na. Toch is het goed om er juist nu even bij stil te staan. Hoe blijven uw partner en kinderen in financieel opzicht achter als u overlijdt? Uw inkomen valt weg, terwijl de hypotheek, energierekening, boodschappen en andere vaste lasten gewoon betaald moeten worden. 

 

 

 

Via het pensioenfonds is er daarom een uitkering geregeld voor uw partner en kinderen. Op uw UPO ziet u bij ‘Wat krijgen  uw partner en kinderen als  u overlijdt’ de bedragen die uw partner en kinderen  krijgen als u overlijdt. Let op: Uw nabestaanden krijgen geen of een lagere uitkering als u overlijdt nadat u uit dienst of met pensioen bent gegaan. De bedragen die ze dan krijgen staan ook in dit blok genoemd.

 

 

 

Krijg ik later genoeg pensioen?
Krijg ik later genoeg pensioen?

Nu betaalt u uw uitgaven met uw salaris. Later als u met pensioen bent, betaalt u uw uitgaven met uw pensioen. Of u later genoeg pensioen krijgt is dus erg afhankelijk van uw gewenste uitgaven. Als u al een idee heeft van uw uitgaven later, kunt u dat bedrag vergelijken met het pensioen dat u waarschijnlijk gaat krijgen. 

Heeft u nog geen idee van uw uitgaven later? Vergelijk het pensioen dat u netto krijgt eens met uw huidige netto salaris. Op ons portaal kunt u een indicatie vinden van het pensioen dat u netto gaat ontvangen. Vergeet niet dat u – naast het pensioen van Delta Lloyd Pensioenfonds ook AOW krijgt en misschien ook wel een pensioen van uw vorige werk. Op www.mijnpensioenoverzicht.nl ziet u precies van wie u hoeveel krijgt. 

 

Meer weten?
Tot slot

Hopelijk heeft u met het UPO antwoord gekregen op 3 belangrijke pensioenvragen. 

Is het pensioen dat u naar verwachting gaat krijgen voor u niet voldoende?
Neem dan contact op met uw financieel adviseur om de mogelijkheden te bespreken hoe u uw pensioen kunt aanvullen.

Heeft u een andere vraag? Kijk op onze website of neem contact met ons op.

Wilt u meer weten over de bedragen op het UPO?

Bekijk dan de toelichting op het UPO