31

mrt

Het coronavirus en uw pensioen (2020)

We zitten op dit moment in een onzekere periode. Wellicht maakt u zich zorgen over de invloed van het coronavirus op uw pensioen.  In dit bericht laten wij u weten wat de gevolgen zijn van het virus voor ons fonds en hoe wij hiermee omgaan.

 

De dekkingsgraad daalt

De onzekerheid en de economische gevolgen van het coronavirus zorgen voor een verdere daling van de rente en de beurskoersen. Ons beleggingsresultaat wordt hierdoor behoorlijk geraakt. Dit zorgt voor een daling van de dekkingsgraad. Uiteraard volgen wij de actuele ontwikkelingen en proberen we bij te sturen waar mogelijk.

Hier kunt u de stand van onze dekkingsgraad per 29 februari 2020 bekijken. Rond 20 april publiceren wij de dekkingsgraad van 31 maart 2020.

 

Onze dienstverlening gaat door

Onze medewerkers werken momenteel vanuit huis, maar zijn gewoon bereikbaar op 070-513 63 90 en op pensioenfonds@deltalloyd.nl. Ook de medewerkers van onze uitbestedingspartners werken zoveel mogelijk vanuit huis. De pensioenwerkzaamheden lopen gewoon door.

Omdat wij niet op kantoor komen, verzoeken wij u om eventuele post in te scannen en digitaal naar ons te sturen. Dan kunnen we deze post in behandeling nemen.

 

Uitbetaling pensioen

In maart hebben wij de pensioenen gewoon tijdig uitbetaald. Het coronavirus heeft hier verder geen invloed op gehad. Wij gaan er vanuit dat dat ook geldt voor de uitbetalingen van april en de maanden erna. Wij keren de pensioenen rond de 25e van de maand uit.

 

Vragen

Heeft u andere vragen over de invloed van het coronavirus op uw pensioen of heeft u andere vragen over uw pensioen bij Delta Lloyd Pensioenfonds? Neem contact met ons op door te bellen met 070-513 63 90 of te mailen naar pensioenfonds@deltalloyd.nl.